Reklama

II edycja konkursu na najlepszą potrawę Wielkanocną

II edycja konkursu na najlepszą potrawę Wielkanocną

Powiat Płocki ogłosił II edycję konkursu ” Wielkanocny stół w Powiecie Płockim 2025’’. Plebiscyt jest skierowany do Kół Gospodyń Wiejskich z Powiatu Płockiego, zarejestrowanych w Krajowym Rejestrze KGW.

 

Zadaniem uczestników konkursu jest  przygotowanie i prezentacja specjałów kuchni regionalnej związanej z okresem Świąt Wielkanocnych.

Zgromadzenie wiedzy o oryginalnych potrawach charakterystycznych dla powiatu płockiego to główny cel konkursu.

Potrawy oceniane będą pod względem: oryginalności zaproponowanej potrawy; doboru oraz walorów smakowych; walorów estetycznych; sposobów ekspozycji oraz przygotowanie potrawy w oparciu o tradycje kulinarne właściwe dla regionu reprezentowanego przez koło gospodyń wiejskich.

Uwaga ! Konkurs odbędzie się w dwóch etapach !

 

Więcej szczegółów na stronie https://powiat-plock.pl

 

 

 

 

 

 

Źródło: Powiat Płocki 

FOTO: Powiat Płocki/ pixabay.com


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze